О т 1 ноември „България еър” възобновява предлагането на кетъринг за пасажерите си в икономична и бизнес класа, съобщиха от пресцентъра на националния ни превозвач.

 Приготвянето на храната се извършва при още по-строги хигиенни мерки, съобразно немските стандарти. Преди раздаването на храната тя преминава и през задължителна топлинна обработка на борда, уточняват от авиокомпанията. В интерес на сигурността и здравето на пасажерите носенето на предпазни маски по време на полет с „България еър” остава задължително за всички. За максимална защита самолетите на авиокомпанията се дезинфекцират както със специални препарати, така и с ултравиолетови лъчи (UV) чрез системата HoneywellUV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности.