0

Б асейните надуха билетчето с 5 лв., средно с около 20% заради инфлацията. Това установи проверка на „Телеграф“ седмица преди летните къпални в столицата да отворят врати. В момента на повечето места текат усилени ремонти за посрещане на летния сезон. Повечето от откритите басейни започват ще посрещат гостите си от 1 юни за Деня на детето.

Панчарево

Изключение правят минералните басейни в Панчарево, които не са спирали да работят и през зимния сезон. „Корали“ пазят цените си от миналото лято от 15 лв. делничните, 20 лв. в почивните дни, 10 лв. за деца до 14 г., но цените ще се актуализират с влизането на новия сезон, казаха оттам. Infinity пък провокира с лукс от 60 лв. за няколко часа, в който обаче влизат свежи плодове, смути, чай, кафе, вода, халат и хавлии и липса на досадна навалица, споделят посетители.

Банкя

Един от най-големите открити басейни с минерална вода с олимпийски размери в столицата, в който може да се плува на воля, „Аквабанкя“ в центъра на Банкя, ще работи отново до 9 ч. всяка вечер. Румен Димитров, собственик и управител, обясни, че заради инфлацията вдигат с 20% цените, което излиза към 5 лв. За сметка на това притежателите на Мултиспорт карта ще могат всеки ден да правят дължини в басейна, но в почивните дни след 13 ч. заради навалицата. За останалите посетители билетчето струва 20 лв. делник, събота и неделя е 25 лв.

Отстъпки

За хората, които не могат да си позволят високите цени, има отстъпка на 50%. Баровете с храни и напитки ще работят на пълен капацитет, като кюфтето и скарата запазват миналогодишните цени от 1,99 лв., салатата - 6,99 лв., картофките със сирене са 4,99 лв. и наливна биричка „Хайнекен“ - 3,99 лв., обеща Димитров. Такива горе-долу ще са цените и в другия басейн, на който е собственик в „Люлин“.

Голям реверанс към гостите си ще прави от 1 юни къпалнята в „Люлин“ - „Рест Арт“, като всеки ден след 18 ч. входът ще е свободен. Популярната къпалня ще работи от 9 сутринта до 9 вечерта, а заведенията, едно от които е в сърцето на басейна, до 23 ч. всяка вечер, разказа управителката Полина Ванкова. Цените на билетчето са 15 лв. за делник, 20 лв. за празник, следобедните часове наполовина. Засега се уточнява дали ще работят с Мултиспорт карта, стана ясно от думите й. Къпалнята ще предлага пресни храни, пици, които ще стигат до 10 лв. Също различни видове коктейли, като цените ще са с една идея по-високи, за да си запазят клиентите.

Общото мнение на собствениците на басейни е, че летните къпални не са достатъчни за големия град и затова е пренаселено, особено през почивните дни.