0

П амучни тениски и шорти в различни цветове само за 5 лева се предлагат в магазините в търговските центрове, видя „Телеграф“. Има рокли от тънки материи, имитиращи дънков плат, за 8 лева, а тези, които са като копринени, са по 15 лева. Дънкови поли с дължина над коляното се продават по 8 лева, а между 18 и 25 лева струват широките летни дълги панталони, които са подходящи за вечерни разходки. 6 лева струва дамски топ, като се предлага в масленозелено, бяло и коралово. Още по-ниски са цените на бебешките дрешки. В момента има тениски за деца на възраст до 3-4 години по 4 лева за брой.

Сандали

С около 15% са намалени и цените на сандалите. В момента в магазина на един от родните производители се продават кожени сандали на цени от 25 до 42 лева. Има модели в жълто, черно, бяло, кафяво и дори зелено.

Дамски летни рокли на известна полска марка се предлагат на цени с между 20 и 50% по-ниски. Например в момента има рокля от лиосел с дължина до коляното и ръкав, която се продава за 36 лева. Такава от вискоза с дължина до средата на прасеца и с ръкав до лакътя е намалена от 80 на 50 лева.

Изостанали

В някои от магазините пък изникнаха щандове с по-плътни дрехи, които не са продадени през зимните и пролетните месеци. Така в момента може да се купи ватирано късо яке, подходящо за пролет и есен в черно, за 20 лева вместо за 46 лева. От 40 на 15 лева е намалението на плътни спортни панталони с ластик на глезена.

Предлага се и бельо като в момента и сутиени с дантели вървят по 6 лева за брой. За 10 лева пък има шорти, които отпред имитират пола. От 35 на 20 лева са намалени късите панталонки, които са от материя, имитираща кожа и са актуални през този сезон. Дънковите пък са от 20 до 30 лева.

Продавачки коментираха, че намаленията ще са още по-големи, но през август, когато трябва да се изчистят продуктите от тазгодишните колекции. Очаква се тогава да дойде и стока, която е залежала в складовете в Западна Европа, която ще се предлага на изключително ниски и атрактивни цени. Количествата и размерите обаче ще са ограничени, посочиха от бранша.