0

Д ънки, жилетки и пуловери по 10 лева разпродават търговци в столичните молове, видя „Телеграф“. На изключително изгодни цени в момента може да се купят зимни якета, както и обувки. Причината е, че студът си отива и търговци вече зареждат пролетната колекция. Масово в магазините има отрупани щандове с дрехи на разпродажба. В момента чифт дънки струват от 10 до 30 лева в зависимост от модела. Предлагат се различни модели и цветове, като най-купувани в момента са по-светлите, които са подходящи и за пролетта. Има и класически сини по 10 лева, които са с права кройка. Тъмносивите са по 19,90 лева за чифт. С 50% са намалени зимните обувки. Така в момента могат да се купят боти за 20-30 лева чифт. Изработени са от екокожа, като по тях има и орнаменти като катарами и ципове, но има и изчистени модели без излишни аксесоари.

Пуловери

Дамските пуловери са намалени с 54 на сто и в момента могат да се купят за 15 лева за брой, а преди са стрували 33 лв. Предлагат се и по-тънки блузки от памук и еластант за 10 лева.

Модерните в последните месеци дълги и широки ризи са по 18 лева, като цената им е наполовина. Те могат да се носят с дънки или като рокля, с колан на талията, обясняват продавачки. Много се търсят, тъй като са удобни и непретенциозни.

Облекло

Зимните якета пък се разпродават на половин цена. Така плътно късо яке в момента струва 40 лева, а е било 80 лв. Всяка втора закупена бройка пък се сваля с още 50%. Така при покупка на две якета ще платите само 60 лева. Има и по-дълги, които стигат до коляното или малко над него и струват по 50-60 лева за брой. Предлагат се и много различни цветове от зимните облекла.

Тази пролет масово се търсят и кожените якета, които са тип рокерски, с изнесен настрани цип и колан на кръста. В момента те се продават по 60-70 лева за брой и са изработени от екокожа. Все още има и бройки от облекла, които са внесени от Западна Европа и не са предлагани у нас през зимния сезон, коментираха търговци.