П ри подписването на договора между "Автомагистрали - Черно море" АД и "Автомагистрали" ЕАД бившият шеф на държавното дружество Стоян Беличев е наясно, че договора не е обезпечен финансово. Това каза на брифинг служебният регионален министър Виолета Комитова. 

При подписването на договора между "Автомагистрали - Черно море" АД и "Автомагистрали" ЕАД бившият шеф на държавното дружество Стоян Беличев е наясно, че договора не е обезпечен финансово. Това каза на брифинг служебният регионален министър Виолета Комитова. 

Тя уточни, че сключеният договор е за ремонт на АМ "Тракия". Цената на услугата е 65 млн. лв., от които са разплатени около 30 млн. лв., затова и сега от дружеството, чиито служители отново излязоха на протест, търсят другите 36 млн. лв. "Тези 65 млн. лв. се отнасят за Тракия - отсечката между Чирпан и Стара Загора, дясното платно в посока Бургас", поясни Комитова, която изтъкна, че ще насочи протеста към бившия шеф на агенцията, тъй като "той ги е подвел".

През 2020 г. от финансовото министерство изискват целево да се отпуснат 90 млн. лв. за АМ "Тракия". От тези средства до края на миналата година се похарчват 30 млн. лв. за магистралата, а другите 60 млн. лв. отиват по други проекти. "Това е грубо нарушение на Закона за бюджета и на публичните финанси", смята Комитова.

"Следващата насока на протеста трябва да е към предишното Народно събрание, защото в предишния бюджет за 2021 г. няма при за АМ "Тракия"", коментира регионалният министър. От думите й става ясно, че първоначално ремонтът е трябвало да започне още през септември миналата година, но впоследствие датата за това е преместена в началото на тази година. "Обмисляме решения, месец по месец да намерим средства за заплатите и осигуровките на тези хора", завърши Комитова