0

Л овни пушки и шотландско уиски вече може да се намерят в обявите за продажба на вещи на търг на Националната агенция по приходите. В момента са пуснати за продан 4700  бутилки от кехлибарената течност на обща цена 57 000 лева, което прави около 12 лева за бутилка. Алкохолът се намира в Разград и е бил иззет при митническа проверка. Също така има сходни съобщения за водка, ром и други видове спиртни напитки. 

Сред интересните вещи, които се предлагат на търг, е още ловна пушка „Байкал“, модел МР153, калибър  12, като началната цена е 250 лева. В обявата обаче изрично е записано, че купувачите трябва да притежават разрешително за притежание на оръжие. 

Сред офертите има и пушки „Газела“, „Чърчил“, които са 12-и калибър  и „ Мазалат“ за 150 лева. Оръжията са в изключително добро състояние. 

Продават се и много вещи, свързани с производствена дейност в областта на дървопреработка, млекопреработка и други. Много са и обявите за дървесина, която е конфискувана при извършване на проверки в горите и залавяне на лица, които секат незаконно. Освен дърва се продават и каруци и автомобили, с които е била превозена дървесината. 

Ракиджийница, застроени и незастроени терени за производствена дейност, офиси, ресторант, магазин, разсадник и имот във Вонеща вода изкарва за продан Общинската агенция за приватизация през май, пише в. „Борба“.

Общата начална стойност на обектите е близо 750 000 лв. с ДДС, а в някои дни от месеца са насрочени по няколко търга. Повечето имоти са предлагани нееднократно, но може би през тази пролет те ще намерят новия си собственик, защото има доста атрактивни предложения.

Едно от тях е ракиджийницата в с. Ветринци, а търгът е обявен за 13 май. За сградата от 56 кв. м е определена първоначална цена от 12 хиляди лева, като стъпката за явно наддаване е 600 лв. Магазин в кв. „Асенов“ на ул. „Цар Иван Шишман“ 2 във Велико Търново от 40 кв. м заедно със склад от 6 квадрата и отстъпено място за строеж се продава за 30 525 лв. начална цена.

Магазинът в кв. „Асенов“ на улица „Цар Иван Шишман“ 2. 

Училището в с. Никюп  пък за пореден път остана непродадено. Търгът за сградата с цена 42 000 лв. се провали, защото не се е явил нито един кандидат, пише „Борба“.