0

К ласация Digitalk 101 определя А1 като най-голямата ICT компания и я поставя на първо място по приходи на пазара на системна интеграция и на телекомуникационни услуги

А1 стана най-големият системен интегратор в страната с приходи от 194,2 млн. лева според годишната класация Digitalk 101, която следи развитието на технологичния сектор и представя 100-те най-големи компании в страната от 1999 г. Резултатите от 2022 г. нареждат А1 като най-голямата ICT компанията в страната и като лидер на пазара на телекомуникационни услуги с оборот от над 1,25 млрд. лева за втора поредна година.

„Само за няколко години успяхме да изградим бизнес с оборот над сто милиона евро, навлязохме успешно в нови области и успяхме да изместим от челните позиции утвърдени компании с дългогодишна история в системната интеграция. Титлата „Най-голям системен интегратор“ не беше спечелена лесно и дойде в резултат на усилията, които положи целият ни екип. Гордея се, че съм част от това постижение и вярвам, че това е само началото на нашето развитие като системен интегратор“, коментира Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България.

Александър Димитров

 Александър Димитров
А1

А1 развива дигитални бизнес услуги през последните четири години и постепенно започна да доставя все по-сложни решения, свързани със системна интеграция, Software as a Service, Infrastructure as a Service, киберсигурност. Компанията има партньорства с някои от най-големите технологични фирми като Cisco, Dell, SAP, Acronis, IBM и др.

Следвайки дългосрочната си стратегия да се развива като един от пазарните лидери в сферата на ICT бизнес услугите, през първата половина на 2022 г. А1 официално придоби една от най-големите български IT компании – СТЕМО. Общата работа на двете организации в областта на системната интеграция на IT инфраструктура, мрежова свързаност, киберсигурността, разработка и внедряване на софтуер доведоха до съществени синергии, растеж и множество ползи за бизнес потребителите на IT услуги.

Само през последната година А1 е реализирала над 1000 ICT проекта както в малки, средни и големи компании, така и в организации от публичния сектор. А1 има и собствен SAP компетентен център, в който работят над 70 специалиста и центрове за данни в няколко града в страната. А1 разполага с над 400 сертифицирани експерти с опит в предоставянето на IT услуги и непрекъснато разширява и надгражда екипа.