0

О бличаме се без пари за Коледа отсега. В момента има огромни намаления на зимни дрехи и се заформят истински мелета, разказаха търговци. В онлайн магазините отстъпките също важат, като много от размерите вече са изчерпани, показа проучване на „Телеграф“. Най-търсени са якетата, палтата и ботушите, които могат да се намерят с 50 до 70% намаление.

Палта

Най-купувани са дамските палта, които излизат много по-евтино сега, отколкото, ако се купят наесен или през зимата. За 70 лв. вместо 215 лв. може да се намери палто от популярна марка. Памучно дамско яке с дължина до коленете и модерен страничен цип сега струва 75 лв., докато преди стойността му е била 160 лв. Предлага се в четири различни цвята и все още има налични три размера. Други връхни дрехи, намалени двойно, вече не се предлагат от всички номерации, защото са били изчерпани още в първите дни на промоцията, споделиха търговци. И допълниха, че останалите по една бройка от модел са с допълнително понижена цена.

Обувки

Зимните обувки излизат с до 70 процента по-евтино. Хит са велурени боти на ток, намалени от 100 лв. на 30 лв. Ботуши могат да се купят за 40 лв. вместо за 80 лв., а чизми има за 50 лв., с предишна цена от 80 лв. Официални ботуши с тънък и висок ток от известен дизайнерски бранд излизат 202 лв., намалени от 400 лв., или 214 лв. - от 432 лв. Предлагат се и зимни туристически обувки с отстъпка. От 300 лв. са намалени на 150 лв., като най-предпочитаните модели са с връзки и височина малко над глезена. От естествена кожа са и имат топла подплата, не пропускат вода, рекламират търговците.

Аксесоари

Аксесоарите също се търгуват с намаление. Зимните шапки от топъл полар вървят с 10 лв. отстъпка и се продават по 20-30 лв. Шалове има за 30-40 лв., понижени от 60 лв. Дебели ръкавици от полар, които са съвместими със сензорни екрани и може да не се свалят, когато искате да пишете на телефона си, могат да се купят с отстъпка от 40 лв. на 27 лв.