0

Б анките и казината ударно се присъединяват тази година към големите промоции за Черния петък, показа проучване на „Телеграф“. Сред топофертите на някои трезори са безлихвени кредити. Казината предлагат отстъпки в цените за игри, а в магазините за техника, мебели, книги, дрехи, бебешки стоки намаленията стигат до 70 на сто.

Отстъпки

В различните банки отстъпките за Черния петък варират. Някои дават без лихва пари назаем, но само за пазаруване в определени търговски обекти. Други намаляват лихвата с до 5 на сто, но поставят условие за минимална изтеглена сума. Сред специалните за 25 ноември предложения на казината са безплатни врътки, специален бонус презареждане или пари в кеш.

В магазините за техника с намаление могат да се купят телевизори, лаптопи, компютри, като в някои случаи стойностите падат с по 700-800 лв. При дрехите масово отстъпките са с по 20-30 на сто, а при детските стоки има спад наполовина в цените. Такъв е случаят с много играчки, като пъзели и дървени писти с коли, които от 100 лв. са намалени на 50 лв.

Здраве

Тази година сред топпредложенията, направени заради огромното търсене, са продукти за здраве. Големи намаления има както за витамини и хранителни добавки, така и за апарати за кръвно и инфрачервени термометри. За 150 лв. вместо за 190 лв. може да се купи автоматичен уред за мерене на кръвно. Има инхалатори, намалени на 103 лв. от 140 лв., а безконтактни термометри с редовна цена 93 лв. вече излизат по 70 лв. При хранителните добавки и витамините отстъпките са между 15 и 30 на сто.