1

К акто съобщи "Телеграф" - цените на лифт картите в Банско са вече по-ниски с близо 40 процента, обявиха от фирмата концесионер „Юлен“.

Намалението важи да края на зимния сезон, който приключва на 14 април. Дневната карта за възрастни пада от 96 лева на 60 лева. Пропуските за ученици от 12 до 19 години и за пенсионери до 75 години вече ще струват по 50 лева, а досега цената бе 86 лева. Децата от 7 до 12 години ще получават лифт карта срещу 30 лева, а не срещу досегашните 48 лева.

Условия

„В момента условията за ски в Банско са отлични, като снежната покривка е над един метър във високата част на Пирин. В курорта на 30 март бе обявено ретрошоу на скиори с екипи от 80-те години. Инициативата е на любител на ските от града. Тук вече тренира ски звездата ни Алберт Попов, както и най-добрият алпиец на Хърватия Филип Зубчич“, заяви за „Телеграф“ маркетинговият директор на „Юлен“ Иван Обрейков.

Най-добрият ни зимен курорт Банско се радва на прекрасно за ски време, много сняг и туристи. Градът е пълен предимно с чужденци, а от днес се очаква и наплив на българи, тъй като следващата седмица е ваканцията на учениците. Бумът на гости никак не е случаен, а една от причините за това е поевтиняването на ски картата и на нощувките.

Зимният курорт приема следващите дни не само много туристи, но и много професионални скиори. Защото над града ще се приемат държавните първенства на алпийците и сноубордистите, както и стартовете за купа „Пирин“. В състезанието за Балканската купа ще се спуснат по пистата и част от звездите, които участват в надпреварата за Световната купа.

Хотели

От средата на март има намаление в цените на нощувките. При нощувките в делнични дни отстъпката на хотелиерите е до 30%, а за нощувки през уикенда намалението е до 20%.

„Курортът ни е пълен с туристи, базата ни за следващата седмица е на 100% заета предимно от българи, които ще изкарат тук почивката си. Изпратихме силен зимен сезон, надяваме се да е така и през лятото“, коментира за „Телеграф“ Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бранш в Банско.

Част от хотелите пък затвориха врати, за да могат да направят ремонти и да освежат базите си за старта на летния сезон, който привлича все повече гости с многото културни и спортни събития.