0

И виците в курорта Слънчев бряг заеха 84-ото място сред най-забележителните плажове на планетата, според Golden Beach Award 2024.

Класацията се изготвя всяка година от базираната в Лондон компания BeachAtlas (Плажен атлас).

Вавилон се настани на Слънчака!

Описанието за единствения български представител гласи: "Слънчев бряг бързо набира слава като следващата голяма дестинация за плажни партита. Разположено покрай брега на Черно море, това оживено място гъмжи от барове, клубове и плажни партита, които продължават до зори. С достъпните си цени и безкрайните възможности за забавление Слънчев бряг предлага перфектна комбинация от слънчеви дни и наелектризиращи нощи".

Близостта с прекрасния Несебър е друг важен фактор за 84-ото място.

Начело в световната класация е Бора Бора (Френска Полинезия), Boulder (Южна Африка), Уайкики (Хавай), Копакабана (Бразилия).

Туристи 

Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и собственик на хотел в един от най-известните български морски курорти, коментира, че освен ивиците в Слънчев бряг е и най-хубавият въздух.

ПРЕДИ ЛЕТНИЯ СЕЗОН: По Черноморието го закъсаха за работници

Пред „Телеграф“ той посочи, че се очаква този летен сезон туристите, които ще посрещнат, да са поне 20% повече спрямо миналата година.

Още от началото на май курортът ще се напълни с посетители от Израел въпреки войната. Също така резервации има и за туристи от Полша, Чехия, Словения, Румъния и Германия, като заради рецесията очакванията са, че немците ще са по-малко това лято. 

Цени 

По думите му тази година услугите, които се предлагат в морските курорти, ще са на същите цени като миналата година. Той допълни, че дори е възможно да е по-евтино, отколкото във вътрешността на страната. 

Налбантов заяви още, че има сериозни проблеми с достъпа на кадри от трети страни, тъй като процедурата е тежка и тромава.

Биологът д-р Сергей Иванов от „Активни потребители” пред "Телеграф": Водата в Созопол е най-чиста

Освен това документи за издаване на визи могат да се подават само в София, а кадрите трябва да дойдат на морето. Според Налбантов визите за сезонна работа трябва да важат поне 6 месеца, а не 3 месеца, както е сега, тъй като хотелите работят половин година.