0

Б изнеси за зимни спортове и туризъм масово са на тезгяха в разгара на сезона, показа проучване на „Телеграф“. Сред топофертите е ледена пързалка в столичен мол, която в момента се продава за 49 300 евро.

Предложения

Пързалката в София е синтетична и може да се използва целогодишно, рекламират собствениците. В цената е включено цялото оборудване. Предимството на тези съоръжения е, че могат да се изградят както в затворено помещение, така и на открито. Сред обявите има и за мобилни пързалки, които могат да се местят на различни места. Продава се напълно оборудвана мобилна ледена пързалка от 400 квадрата. Във Варна пък отдават под наем ледена пързалка в близост до пристанището. Обикновено се взимат временно около Коледа, когато се провеждат и тематичните базари. Цената за 3 месеца е 50 000 лв., като в нея са включени монтажът и машината за лед.  В момента се разпродават не само бизнеси за зимен спорт, а и за туризъм. Сред офертите са хотели в близост до пистите. За 680 000 евро може да се купи комплекс от 10 апартамента в Пампорово. Всеки от тях има отделна партида за ток, вода, кабелна телевизия и видеонаблюдение. Имат категоризация 3 звезди и работят целогодишно. Комплексът разполага с бар и рецепция, както и със съответните разрешителни за продажба на храни и напитки.

Кънки

Заедно с пързалките, които се продават и отдават под наем, вървят и кънки. Ако купите или наемете съоръжение в морската столица, ще ви предоставят и 150 чифта. Скоро жители на Хасково дори сигнализираха, че на ледената пързалка в града няма достатъчно кънки. Стопаните на зимните съоръжения дават възможност на посетителите да си изберат - дали да ползват кънки под наем или свои собствени. На старо чифт може да се намери и за 30 лв., но за чисто нови трябва да се бръкнете с около 150 лв. Има и детски кънки по 80 лв., които се предлагат с намаление, но количествата с налични различни номера са ограничени. Има и дамски кънки за по 200 лв., а мъжките са по 300 лв.