0

Б ългария си е изградила репутация на една от най-бюджетните ваканционни дестинации за британците. Балканската страна все още предлага туристически пакети от само £258, или около 600 лв. за това лято, което е значително по-евтино от други популярни дестинации като Испания и Турция, предава всекидневникът The Sun. Медията отчита, че Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена са най-посещаваните места по брега на Черно море. Тези курорти на разумни цени предлагат много неща за правене, включително има евтини ресторанти и напитки, почивка на красивите плажове, водни спортове и водни паркове.

От друга страна, хората, които търсят по-релаксиращ вариант, трябва да помислят за места като Каварна и Несебър. Морските курорти в България напоследък също са определяни като „перфектната“ дестинация за семейна почивка.

Син флаг

Страната има 22 плажа със син флаг, повече от 15 аквапарка и много подходящи за деца безплатни забележителности за посещение. Един от най-големите аквапаркове е Action Aquapark в Слънчев бряг. Той е хит за деца от всички възрасти, тъй като има огромна ленива река, която минава през целия парк и много малки зони за пръскане.

Държавата също е отлично място за двойки и групи приятели, отбелязват The Sun. България, по-специално Слънчев бряг, е на седмо място в тазгодишния доклад на Post Office Travel Money. Въпреки че миналата година България завърши трета, тя остана в челната десетка. Това е и втората най-евтина дестинация след Португалия.

Цени

Според доклада едно кафе в Слънчев бряг трябва да струва около £1,63 (3,79 лв.), докато малка бутилка местна бира може да бъде закупена срещу £1,86 (4,32 лв.). Вечеря с три ястия, включително бутилка местно вино трябва да струва около £39,31 (91,29 лв.) за двама души.

Ваканционните пакети следват примера, като почивките от седем нощувки все още започват от £258 това лято, а някои от сделките дори включват безплатни детски места.