0

М есечната такса за коли под наем удари 270 евро, показа проучване на „Телеграф“. Точно сега започва и сезонът за най-интензивно взимане на возила, изтъкнаха от салон за рента на коли.

Услугата, която се предпочита най-вече от чужденци, дошли да пътешестват из страната, често се ползва и от нашенци с возила за сериозна поправка или от хора, чакащи да им докарат поръчана кола от чужбина. Обикновено става дума за млади семейства с деца, които ползват дългосрочния наем на возило като алтернатива, докато избират желания автомобил, но се налага да чакат да си го купят, тъй като не намират подходящ на пазара, разказаха търговци.

Цени

Цените са по-високи отпреди година, защото и интересът към услугата се е засилил, особено след отшумяването на пандемията, обясниха от бранша. Таксите тръгват от 8 евро на ден. Ако наемете возилото за няколко месеца, стойността е по-ниска. Най-изгодни са офертите за 6-месечен наем. За малка градска кола с четири врати от японски производител трябва да платите 320 евро за един месец. Ако я вземете за два месеца, стойността на месец пада на 280 евро, а за от 4 до 6 месеца - 275 евро. По-големите семейни автомобили излизат по 280 евро, ако ги искаме за 6 месеца.

Екстри

Колите, които се предлагат под наем, са нови и запазени. Няма возило, произведено преди 2018 г. Имат различни екстри като навигация, паркторник, различни системи за сигурност. Ако искате допълнителни екстри, трябва да доплащате. За детско столче или за вериги за сняг например трябва да се бръкнете най-малко с по 50 лв. отгоре. Ако искате и шофьор, трябва да му платите 80 лв. за 8 часа. В наемната цена са включени всесезонни гуми, както и винетка. Всички коли са с гражданска и автокаско. В случай че наетият автомобил се повреди, фирмата веднага предоставя друг.