0

К руизни пътувания за туристи на ротация се предлагат в Бургас и гръцкия град Кавала. Това става възможно, след като директорите на двете пристанища Диян Дилов на порта в Бургас и Ангелос Влачос - на Кавала, подписаха споразумение за сътрудничество по време на 63-ата генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища MedCruise, която се провежда в Бургас от 10 до 13 октомври 2023 г., съобщи „Травел нюз“. Пристанищата в Бургас и Кавала ще си разменят туристите по програмата, която предстои да бъде създадена от круизни компании, каза Диян Дилов.

Кораб

Корабче с около 120 човека ще обикаля няколко дни около Кавала в Егейско море с посещение на остров Тасос и други места в района, а след това с чартърен полет ще бъдат превозвани до Бургас, обясни Мария Белколева, зам.-председател на съвета на директорите на „Пристанище Бургас“ ЕАД. Съответно корабче от Бургас ще обикаля в Черно море до остров Света Анастасия, Несебър, Созопол и други селища. Програмата ще се изпълнява и в обратен ред. Ако туристите пристигат първо в Бургас, след това ще заминават с полета за Кавала, обясни Белколева.

Такси

Двете летища в Кавала и Бургас ще осигурят по-ниски летищни такси, за да привлекат авиокомпания, която да изпълнява чартърите. Те са на концесия при един и същи оператор - германската „Фрапорт“. Франк Кванте, генерален директор на „Фрапорт България“, дори подчерта, че може да бъде проявен интерес и от нискотарифна авиокомпания, която да прави полети между двете летища. Той определи идеята за круизната програма като много добра и очаква задълбочаване на сътрудничеството между България, Гърция и Турция и в тази посока.

Директорите на пристанищата в Бургас и Кавала подписаха споразумение за общите туристически програми.

 Директорите на пристанищата в Бургас и Кавала подписаха споразумение за общите туристически програми.
Травел нюз