0

Ц ената на климатика скача двойно от склада до магазина, показа проучване на „Телеграф“. Много онлайн търговци у нас зареждат от складове в чужбина, където цените са с 50% надолу. Недостатък е, че някои уреди вървят без гаранция, а други са от непопулярни марки. Има и горещи оферти за цяло готово пале, пълно с климатици, които за брой излизат само 30% от редовната цена. Така, ако уредът струва 1000 лв. за брой, ако поръчате цялото пале, ще платите за всеки само 300 лв.

Оферти

Сред офертите е да се купят накуп минимум 50 климатика за цена от 225 евро за брой. Доставчикът е във Франция и предлага чисто нови уреди с гаранция от популярна марка, но по-стар модел. С добри технически характеристики, с допълнителни функции за освежаване на въздуха и нощен режим. За същата машина в магазините у нас ще трябва да платите двойно повече. Топпредложение е и за хиперинвертор, който климатизира помещението дори при -30°C. Цената е 2200 лв. в магазините у нас. Същата машина струва двойно по-евтино, ако се поръчат два броя от чужбина, но вървят без гаранция. Цената за парче е 500 евро за 11 броя и 666 евро за 1 до 5 броя. Между 5 и 10 машини излизат 600 евро. Известна марка китайски климатик струва 100 лв., ако се купи на едро директно от склад в Германия. Минималното количество, което трябва да се внесе, за да бъде валидна цената, е 50 броя. Втора употреба от същата марка климатик може да се купи от сайт за обяви за 250 лв.

Промоции

В момента у нас магазините масово са обявили промоции на популярни марки климатици с 20 до 40 на сто намаление. Въпреки че цената им е двойно по-висока от тези в складовете в Германия и Франция на едро, някои излизат с 300 лв. отстъпка от редовната цена. Така за 2700 лв. вместо за 3000 лв. може да се купи хиперинвертор с множество функции и нисък разход на ток. Магазините имат и опции за пазаруване на лизинг. Вноските са по 208 лв. за 15 месеца. Ако искате да го изплатите само за три месеца, тогава ще трябва да внасяте по 938,36 лв.