1

Ч естването на Нова година в някои от хотелите във Велинград излиза по-солено от посрещане на празника в Монте Карло. Това показа сравнение на „Телеграф“ в страниците на хотелите и офертите за ЧНГ в чужбина.

Тази година за празника в едно от луксозните места за настаняване в СПА столицата ни цените за 3 или 4 нощувки започват от 2500 и стигат до 5700 лева за помещение. В тях е включена закуски и вечери, като една от тях е празнична, на която сервират и шампанско.

Хотелът пък предлага изключително луксозна обстановка, като разполага с два СПА центъра. В единия има контролиран достъп и ограничение за влизане на деца. До него се допускат само възрастни. Има обаче и друг център с басейни и всички допълнителни съоръжения, до който се допускат и деца.

Изпълнители

В новогодишната нощ пък гостите ще бъдат забавлявани от българските изпълнители Веселин Маринов и Николина Чакърдъкова. Сред луксозните предложения за празника отново във Велинград има оферта за купон с гръцки изпълнител.

Цените на помещенията са сходни, като започват от 2000 и стигат 5500 лв. за ВИП апартамент. За новогодишните партита има още места в хотела за всички категории стаи. Коледните пакети, които са малко по-евтини, обаче вече са разграбени. Има все още стаи и апартаменти, като пакетите за тях започват от 2000 лева за три нощувки.

Сравнение

За сравнение офертите за ЧНГ в европейски столици като Рим, Виена, Париж са по-достъпни от тези у нас. За 980 лева на човек пък може да се насладите на новогодишно парти на площада пред казиното в Монте Карло. Новогодишната вечеря в ресторанта се доплаща и струва около 60 евро на човек. Освен това в сума е включена обиколка на Венеция, Милано, Генуа.

Офертите за Рим и Париж за 3-4 дни струват около 1200-1300 лева. Пътуването е със самолет, туристически обиколки на града. Празничната вечеря обаче се заплаща допълнително по желание. По-евтино излиза ЧНГ и в Дубай, Египет и Занзибар.