0

К емперите под наем за морето са на изчерпване, установи проверка на „Телеграф“. Къщите на колела масово са резервирани за целия юни, юли и август. Цените тръгват от 210 лв. и стигат до 260 лв., като зависят от престоя. Най-евтино излиза, ако запазите кемпера за поне 20 дни.

Резервация

Ако искате да резервирате, трябва да го направите поне месец по-рано, иначе може да не улучите датите, които искате, разказаха от фирма за аренда на возила. И допълниха, че само при тях вече са заети всички седмици на юни, а от юли и август има свободни кемпери, но само за по няколко дни. Най-предпочитани са 5-звездните къщи на колела, които освен с всякакви практични удобства са и луксозно обзаведени. Ако запазите за 3 дни, престоят струва 260-270 лв. на ден в зависимост от фирмата, която изберете. За повече от 20 дни стойността пада на 210 лв. По-евтини са караваните. Наемът им тръгва от 80 лв. на ден и стига до 180 лв. според условията вътре.

Такси

За да наемете кемпер или каравана, в повечето случаи ще трябва да платите и някои задължителни такси. Сред тях е пакетът за почистване, преди да се изнесете, който е между 120 и 150 лв. В него е включено основно миене на возилото отвътре, когато ваканцията ви приключи. За допълнителни екстри като кафе машина или мултикукър също има такси, които вървят около 5 лв. на ден. Трябва да доплатите и за комплектите съдове за готвене и хранене. В пакета са включени чаши, чинии, тенджери и тигани и за него трябва да се бръкнете с 10 лв. за ден. За чаршафи и завивки цената е 20 лв. на ден, като за втори комплект се дава намаление от 50%. За барбекю на газ пригответе 10 лв., а за чадър и два шезлонга – 10-12 лв. Може да си поръчате и велосипед, който ще ви струва също 10 лв. на ден. В повечето каравани имате право да вземете домашен любимец, но при кемперите има ограничение. Масово се допускат само малки породи, а таксата е 80 лв. и се плаща еднократно. В случай че искате да ви докарат кемпера до вратата, вместо вие да пътувате да си го вземете, дължите 1,80 лв.