0

О ще една седмица намаления ни очакват в магазините за дрехи и козметика. Големите промоции приключват на 29 февруари, показа проучване на „Телеграф“. Дотогава може да се пазарува с 50% до 80% отстъпка. Най-много се купуват облекла от популярни брандове, разказаха търговци за „Телеграф“.

Оферти

Сред примамливите оферти, валидни до края на месеца, са известни марки дрехи, които в момента излизат наполовина по-евтино. Така за 120 лв. вместо за 218 лв. може да оборудвате гардероба с ново сако или панталон. Мъжки и дамски ризи могат да се купят за по 60-75 лв. с намалението. На акция има и различни пуловери, жилетки, пухенки. Има брандове, които предлагат допълнителни отстъпки към първоначално обявените, които важат, ако купите повече от един артикул. При повече от една дреха на касата дават още 10% намаление, при 3 - 15%, а при 4 - 20%. Така с първоначалното сваляне от 50 на сто от цената може да получите с до 80% по-ниска стойност. Популярни са и акциите на някои оптики - да купиш два чифта очила на цената на един. Интересът е голям и към козметичните продукти, които се предлагат на промоция до 29 февруари. Има търговци, които дават 20% отстъпка при покупка над 99 лв. и 25%, ако вземете наведнъж два грим артикула. Намаления на кремове и лосиони има и в аптеките.

Колекции

На разпродажба в момента са 90 на сто от зимните колекции облекла. Много магазини чистят дебелите дрехи, защото предстои зареждане на новите пролетни колекции, при които цените ще са по-високи. „Затова и намаленията на конфекцията в края на февруари са най-големи“, коментираха продавач-консултанти. И допълниха, че освен в материите разлики в дрехите за сезона има основно и в цветовете. Докато през студените месеци тоновете са по-неутрални, през пролетта се залага на пъстри нюанси.