0

К олко ще спестим от продуктите за великденската трапеза с намаленията в „Кауфланд“ в Страстната седмица? Отговорът - между 10 и 50 лева. Това показа проверка на „Телеграф“ в обекти на веригата.

За проучването са проверени цените на 20 продукта, като при някои от тях отстъпката стига до 50 на сто. Сред стоките са традиционните агнешко, яйца, брашно, захар, салати, козунаци, картофи, спанак и ориз за гарнитура към мръвката. Също така са включени и напитки като уиски, водка, джин, вино и много други. Не трябва да се изключват и сладкишите за децата, тъй като те обичат изненадите в различни форми  като зайче, пиленце от шоколад. За покупката на една прилична трапеза, на която да сложим и бутилка уиски, лакомства за децата и вино в периода без намаления, сумата ще е 200 лева, а сега могат да се купят за 150 лева. Само за традиционните ястия, без които не сядаме на празничната трапеза, пестим поне 10 лева от намаленията в магазина.

Цени

Тази седмица салатите са намалени от 1 лев на 60 ст. за брой, а репичките са с 25 ст. по-евтини и вървят по 75 ст. С над лев е намалена цената на краставиците и от 3,50 лв. за кило в момента се продават за 2,30 лв. Отстъпка от 3 лева има в цената на яйцата, като 30 броя се продават за 9 лева, а миналата седмица са стрували 12 лв. Белите пък са в опаковки по 20 броя и струват само 7 лв., или по 35 ст. за брой. Спанакът, който се сервира с агнешкото, се продава на половин цена или за 1,50 лв. за 500 грама. Намаление има и при ориза, а пресните картофки струват 3 лв. за кило. Олиото в бутилка от литър върви по 2 лв., намалено от 2,50 лв. Има и готови козунаци от топлата витрина на цени от 4 до 8,50 лв. за брой. При тях намалението е от 19 до 42 на сто.

Глезотии

По-евтини са и мезетата като цената на роле „Трапезица“ в момента е с 22 лв. отстъпка и то струва 33 лв. за кг. За феновете на филе „Елена“ сега е моментът да се насладят на мезето, тъй като цената му е свалена с над 30 на сто и килото струва 30 лв. Също така тази седмица по-евтини са и екзотичните плодове като портокали, банани и ананас. Цената на ягодите е намалена от 3,50 лв. за 500 г на 2 лв.

Отстъпки в цените се предлагат и на известните марки алкохолни напитки и вина. Хубавите марки уиски се продават за 38 лв., което е с 22 на сто по-евтино. Водката е намалена от 23 на 17 лв. за бутилка. Виното, като има различни видове, се продава с 50% отстъпка или за 9 лв. бутилката от Аржентина. Има и големи шоколади, които в момента струват само 6 лева, намалени от 9 лв.