0

49 лева ще ни струва постната вечеря на Бъдни вечер, ако си я поръчаме готова от ресторант. Кръчми вече пуснаха в сайтовете за колективно пазаруване ваучери за 7-степенно меню за празника. Оказва се, че спрямо миналата година офертата е поскъпнала точно с 10 лева. През 2021-ва същите продукти са ни стрували 39 лева. Порциите обаче се запазват като вид и размер. Те са достатъчни да нахранят едно 4-членно семейство.

Питка

Менюто включва питка с паричка – 800 г, постен боб в гърне – 600 г, сарми зелев лист 500 г, домашна царска туршия – 400 г, орехова разядка с чесън – 180 гр, тиквеник 400 гр и ошав – 500 г.
Офертата важи за вземане от място от заведението на 24 декември, но има възможност за доставка на цена 4 лева до адрес в рамките на София.


Интересът към офертата е доста голям – вече са разграбени 35 ваучера.

Изчисления

Онлайн супермаркет пък изчисли колко ще ни излезе традиционната вечеря на Бъдни вечер, ако сами си купим продуктите в интернет. Индикативната стойност е около 60 лева. В тази сума се включват пакет боб от 500 г, една зелка във вакуум, пакет ориз, 200 г сушени чушки, брашно за питка, един пакет точени кори, една тиква, ошав, подправки, 1 кг моркови, 1 л олио, орехи и бутилка българско червено вино.

От онлайн супермаркета разкриха и каква е средната стойност на поръчката, правена от потребители. За тази година тя възлиза на 120 лева, като включва 28 продукта. Въпреки инфлацията засега не се наблюдава спад в обема на поръчките от платформата. Очаква се дори оборотите да се повишат с 40%.