0

Ф естивалът на лалетата в Истанбул излиза по-скъпо удоволствие от почивка в Тунис. Това установи проверка на „Телеграф“ при преглед на офертите, които предлагат туроператорите в края на март и първия ден на април.

И докато датите за морето в Северна Африка около великденските празници и преди 24 май вече са продадени, то агенциите с тридневно пътуване до Истанбул се опитват да попълнят местата си, като масово правят отстъпки с 12-13 процента.

Екскурзии 

Въпреки че популярният и красив Фестивал на лалетата на пръв поглед излиза много евтин, като се сметнат разходите, цената набъбва тройно от обявената. Така например най-масовата оферта е около 225 лв. за екскурзия с автобус плюс три нощувки в хотел три звезди само със закуска в Истанбул.

УДАРИХМЕ ГО НА ПЪТЕШЕСТВИЯ: 6 000 на ден купуват екскурзии, най-скъпо до Малдивите!

В цената влиза и водач. Към тази база започват да се добавят допълнителните плащания, ако искаш да видиш града, а не само да пазаруваш евтино.

За панорамна обиколка на Истанбул, в която влизат и някои от обектите с лалета, които обаче ще можеш да гледаш само през прозореца, вадиш от джоба си 30 лв. 70 лв. броиш, за да стигнеш до небостъргача Сапфир, толкова струва и посещението на дворците Долма Бахче, 60 лв. е кувертът на ресторант с атракции, разходка с корабче по Босфора излиза 40 лв. 50 лв. е обиколката на нощен Истанбул, а воаяжът с яхта с програма на борда и пищна вечеря е 90 лв. 70 лв. трябва да приготвиш за посещение до Форум Истанбул и аквариум Sea Life.

ЗАКЪСАХА ГО: Гърците вече със заплати почти като нашите!

Нужно е да си предвидиш и разходи за билетчета за градски транспорт, между 75 и 105 лв., ако искаш допълнителна седалка в автобуса. Нужни са средства и за обеди и вечери. Така само за пътуване, спане и екскурзии е нужно да си приготвиш поне 735 лв. 

Четири звезди 

В същото време за 8 дни в Тунис плащаш от 800 до 1000 лв. Тази сума покрива полетите със самолет отиване и връщане, четиризвезден лукс с олинклузив и удобства на плажа на Средиземно море.