0

В последния ден на юли всичко за плажа тръгна надолу, видя “Телеграф“ в един от големите търговски центрове в столицата. Магазините обявиха намаления от 50%, а на някои места и от 70%.

Докато в традиционните вериги за дрехи има единични намаления, бутиковите магазини за бельо и всичко под блузата обявиха дискаунт на цели щандове. Всичко за плажа е надолу, обясниха консултант продавачите на влезлите клиенти.

Бонус

При това като бонус към написаната в червено цена, предварително намалена, магазинът давеше още 20% отстъпка. Така само бикините на бански костюм от скъпа материя от 60 лв. падат на 16 лв.

Няколко пъти по-евтини вече излизат сламени шапки, плетените чанти, които това лято са хит, както и джапанките. Дамските вече вървят от 10-11 лв. надолу. Детски сандали пък с намаленията излизат около 5-6 лв. на много места.

Маратонки

Марковите спортни магазини също започнаха с намаленията и детски маратонки от 300 лв. в момента излизат към 100 лв.

Любителите на снобарски слънчеви очила в момента могат да се възползват от намаления на топмарки, които от 800 лв. са паднали на 400 лв. Тези очила, които са от по-среден клас, са с по-малки ножици на дискаунт и от над 100 лв. се продават за около 90 лв.

Аксесоари

В бутиците за аксесоари красиви портмонета от екокожа от 100 лв. са стигнали цени от порядъка на 50 лв., а тези, които са били около 60, в момента могат да се купят за по трийсетина лв. Много от тях са с удобни подразделения, като има и тип бизнес модели. Те са по-обемни, но събират заедно и документи, и раздели за дребни пари и за книжни, а някои от тях имат място и за мобилен телефон и червило с малко шише парфюм.

Бутиков магазин, който предлага световна марка бижута със скъпи кристали, обеща, че намаленията, които трябваше да приключат в последния ден на юли, вероятно ще бъдат удължени и през тази седмица. Така пръстен с красив кристал в момента е възможно да се купи само за 113 лв.