0

PrimeGear.bg, победител в миналогодишните eCAwards в категория Спорт и Отдих, оторизиран магазин за спортни стоки, дрехи и маратонки на Under Armour България, отличен като "Златен Партньор" на Asics за страната и официален вносител на NEBBIA за България.

1. Кога, как и кой стартира бизнеса на PrimeGear?

PrimeGear стартира през 2019 година, след като установихме липса в конкретна ниша, а именно - онлайн магазин, който да работи директно с вносителите и производителите на някой световни брандове.

PrimeGear

2. Кои бяха най-големите предизвикателства, които срещнахте през годините?

Предизвикателствата са много, но може би тези, които бяха най-запомнящи се за нас, са:

- Да пробием и да достигнем до производители и вносители на качествени спортни дрехи и обувки, както и да ги убедим, че бизнес моделът ни може да бъде успешен.

- Да се справим с бизнес процесите и автоматизациите, около обработката на поръчки, комуникация с партньори, логистика и всичко останало.

- Ковид, който беше много предизвикателен, но в същото време и ползотворен, защото сме онлайн магазин, но въпреки това - предизвикателството беше, че нашите складове се намираха в огромни бизнес центрове, до които достъпът беше ограничен или забранен.

- През тази година, предизвикателството, с което се борим е постоянно покачващите се очаквания на потребителите и непрестанно растящите доставни цени, като се опитваме да балансираме нещата и потребителите да могат да получат висококачествени продукти на достъпна цена.

PrimeGear

3. Кое е вашето конкурентно предимство пред брандове във вашата ниша?

Предимството ни като онлайн магазин е, че залагаме изцяло на потребителското преживяване и поради тази причина постоянно подобряваме магазина, добавяме нови функционалности, както и допълнителни благинки за потребителите ни, защото за нас е важно те да изпитат удоволствие от пазаруването. Доказателство за това, че сме на прав път са и 280+ ревюта в гугъл, които имаме от потребители, които са пазарували от сайта.

4. Как бихте завършили изречението: Да се прави онлайн бизнес в България си струва защото...?

Да се прави онлайн бизнес в България си струва, защото Българският потребител Заслужава най-доброто.


PrimeGear e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.