0

М ежду 20 и 50 лева плащат родителите за Хелоуин партита, показва проверка на вестник „Телеграф“. Срещу тази сума организаторите обещават зомби танци, много забавления и бюфет с тематични за празника вкусотии. По време на партитата децата могат да участват в конкурс за най-страшен костюм. Всички празненства включват храна, напитка и аниматор, който забавлява малките.

Животни

Най-страховитата вечер в годината с парти ще отбележи и Регионалният природонаучен музей-Пловдив. На празника ще има ателие за изработка на маска и за рисуване на лице. Гостите ще научат страшни и непознати факти за обитателите на музея, които ще накарат косите им да настръхнат.

„Ще се отправим на едно вълнуващо пътешествие из потайностите на музея“, разказват организаторите. Ще създадем призрачна атмосфера в сградата на музея с нашата специална украса, страхотна музика и „ужасяващи“ Хелоуин лакомства. Призоваваме ви да се включите в забавния ни празник и да дефилирате във фоайето на музея с екстравагантни Хелоуин костюми. Ние ще допълним страховитата ви визия с нашите ателиета за тематични аксесоари. Подготвили сме спираща дъха програма за гостите на предстоящото Хелоуин парти“, отбелязват от музея. Местата вече са заети, а таксата за участие е 20 лева.

Новост

И докато малките са забавляват на партита, по-големите са завладени от друга мания. Тийнейджърите луднаха по страховити кутии, които са много популярни в социалните мрежи. Те са пълни с лакомства за Хелоуин - от сладкиши и шоколад, до пластмасови прилепи и фалшиви вампирски зъби. Наподобяват идеята за коледния чорап, пълен с лакомства, но за празника на Вси светии кутията е под формата на тиква. В Западна Европа тийнейджърите плащат немалки суми, за да се сдобият с тях, пише вестник „Сън“.

Кутиите се оставят анонимно пред прага на избран от подрастващите връстник, а получателят е задължен да върне жеста на избрано от него дете.