0

Б роим по три стотака за комплект за оцеляване. Заради войната в Украйна и наводненията у нас търговци пуснаха пакети за евакуация на промоция, показа проверка на „Телеграф“. Те включват всичко необходимо за екстремни ситуации, аптечка, спален чувал и различни принадлежности. Подходящи са и за екскурзии.

Оферти

Сред офертите е комплект за 336 лв., намален с 20% от 420 лв. Пакетът е напълно оборудван за двама души при земетресения, пожари и други бедствия.

Включва материали за първа помощ и хигиена, уреди за комуникация, подслон и самозащита. Сред продуктите са лепенки, стерилни марли, фенерче, свирка, безопасни игли, дезинфектант, ножичка. Има сигнална жилетка, соларна батерия, светещи сигнални пръчици, специална завивка от фолио, спален чувал и магнезиева запалка.

Включени са и готварски принадлежности, сред които мини газов котлон, метална вилица, лъжица и нож, разтворимо кафе, пакет чай, пречистващ филтър за вода и сгъваема бутилка от 600 мл. Има още метален нож, сгъваема лопата, въже, компас. Всичко се събира в раница от брезент и полиестер от 5,3 кг.

Джаджи

Отделно се продават и различни джаджи, които могат да са в полза и при спешни случаи, и при пикник или екскурзия в планината. „Сред най-търсените ни продукти напоследък е ръчна машина за еспресо, която струва 86,40 лв., намалена от 96 лв.“, похвалиха се търговци. За 77 лв. може да се снабдите със слънчева акумулаторна батерия, предназначена за различни мобилни устройства и с вграден силен двоен лед прожектор от 2,4 W с три режима. За 33 лв., с предишна цена от 40 лв., се предлага и филтър за вода със сертификат. Метален тактически химикал, който става и за писане, и за самозащита, излиза 35 лв. Гъвкав метален трион струва 7,20 лв., а гъваемите лопати са по 34 лв.

Вече са изчерпани мултифункционалните гривни, изплетени от паракорд, с компас, свирка и накрайник – магнезиева запалка. При необходимост паракордът се разплита и може да се ползва като здраво въже.