0

Д етските дрехи в някои магазини в Англия буквално чупят рекорди по евтиния, видя „Телеграф“. Много хора поръчват чрез сайтовете на магазините в Обединеното кралство, а стоката е доставяна с бусове, които пътуват всяка седмица до България.

Продават се тениски с модерни щампи за момичета и момчета от 8 до 15 години на цени, започващи от 1,30 британски лири, което е 3 лв. за брой. Летните панталонки от трико или памук са по 8 паунда или 18 лева за сет от два чифта в различни цветове. Дънките за момичета и момчета започват от 10 лева за чифт, а най-скъпите са 8 паунда, което е 18 лв. За сравнение у нас чифт дънки започва от 25 лв., а късите панталонки са по 20-23 лв. за чифт.

За бебето

Много изгодно е да се пазарува облекло за бебе, тъй като цените са много ниски, а качеството на трикото и памука е добро. Например сет от 7 бодита с къс ръкав с мотиви от Мики Маус се продава за 10 паунда, което е около 23 лв.

Има и по-евтини, които са по 7,50 паунда за същата бройка бодита, които за лятото са най-често използвани от майките. За сравнение в един от магазините у нас, които поддържат сравнително ниски цени, се продават бодита с къс ръкав, като цената за три броя е 15 лева.

Цените на масовите дрехи в Англия са по-ниски, отколкото у на

 Цените на масовите дрехи в Англия са по-ниски, отколкото у на
Телеграф

Има и бебешки обувки за 4 паунда, което е около 9 лева, а рокличките за момиченца са по 7-12 британски лири. Детска шапка с козирка с известен анимационен герой в Англия се продава за 2,80 лири, което е 6,40 лв., а у нас е 6 лева.

На изгодни цени са и дамските и мъжки дрехи за свободно време. От магазините в Англия могат да се купят изгодно и панталони и тениски, които да са част от ученическите униформи.

Доставка

Доставка до България струва 3 лева на килограм при една от транспортните фирми. За целта при поръчката на дрехите трябва да се въведе адрес за доставка на куриерската фирма, която ще транспортира пратката до България. В случай че поръчката трябва да се взима от друг адрес в рамките на столицата на Англия, таксата е 25 лв., а извън града е 2,50 лв. на миля. За леки, но обемни пратки пък цената за доставка се изчислява според размера.