0

И змислена томбола забърка столичната зоологическа градина в неприятна ситуация.

9000 души се вързаха на обещание за награда на фалшива страница във Фейсбук на софийския зоопарк, показа проверка на „Телеграф“.

Фейкът се появи в социалната мрежа с наименованието „Зоологическа градина-София“. За това предупредиха от столичния зоопарк.

Копие

Страницата менте копира оригиналното лого на зоопарка и обещава награда 4 безплатни билета с индивидуални обиколки с екскурзовод и хранене на животните. Томболата е обявена уж по повод годишнината на зоопарка. За да участват, хората трябва да напишат под публикацията „Честит рожден ден!“.

Обещава се, че от зоопарка ще се свържат с печелившите по месинджър. До вчера на обяд на фалшивата томбола се бяха вързали 9000 човека, оставили честитка като коментар под две публикации.

На официалната си фейсбук страница от зоопарка алармираха, че потърпевши са били карани предварително да преведат пари за доставка на „наградата“.

Сигнал

„Подали сме сигнал, но вероятно отнема време, докато бъде премахната страницата. Моля, бъдете внимателни и не превеждайте никакви суми!“, предупреждават от зоопарка.

„Зоологическа градина-София не провежда томбола и не предлага разходка с екскурзовод, а храненето на животните от посетители е забранено“, заяви директорът на зоопарка Добромир Бориславов, цитиран от пресцентъра на Столичния общински съвет.

Преди дни столичният зоопарк официално представи най-новите си обитатели - слоновете Луиза и Фрося, които пристигнаха на 20 септември от Аугсбург.