0

Р одители броят поне 300 лева, за да облекат ученика с модерни маркови спортни стоки. Цените на модерните маратонки на известен бранд започват от 150-160 лева, а спортните екипи на същата марка струват 130-140 лева, видя „Телеграф“ в онлайн магазини. Ако и раницата е на същия бранд, пък сумата скача на 350 лева. 

Много от популярните търговци на световноизвестни марки са обявили намаления на облекла, обувки и аксесоари за ученици.

Цените на маратонките за училище са от 13 до 50% по-ниски, като периодът на промоцията е до 25 септември. В страниците на търговците има предложения за маркови обувки на цени от 50 лева, но тези, които са популярни сред учениците, започват от 150-160 лева за чифт. 

Модели 

За 90 лева вместо за 120 лева се предлагат маратонки в четири различни цвята от текстил, които са подсилени при пръстите за по-голяма защита. В стелката има мека пяна за стабилност и мекота на движението, а подметката е с релеф за добро сцепление с настилката.

От 150 на 75 лева са намалени маратонки от изкуствена кожа с гумена подметка. За 130 вместо за 160 лева пък може да облечете ученика с младежки спортен екип, подходящ за ежедневието. Изработен е от гладка материя от външната страна и топла материя от вътрешната страна.

Предлага се в пет цвята, като има черно, тъмно- и светлосиньо, и други. Раница на същия бранд със странично отделение за бутилка за вода се предлага за 50 лева вместо за 65 лева, като я има в черно, розово и синьо. Към нея има и несесер с цип. 

Тениските с логото на любими брандове пък са с 10 лева намалени и в момента могат да се намерят на цени от 40 лева. 

Лято 

С намаления са и много от спортните стоки, които се ползват през топлите месеци като велосипедите. До 11 септември са намалени много модели на велосипеди за деца и възрастни с 30%.

Например детските с помощни колела струват около 250 лева, за 400-500 лева се предлагат такива, подходящи за младежи и възрастни.