0

В лизайки, дори онлайн, в нашето ателие, вие ненадейно попадате в работилницата на хора, за които изкуството е призвание, а талантът - плод на много труд, ентусиазъм и всеотдайност. Така протягате ръка на българските артисти и занаятчии. Техните произведения не са създадени просто за печелене на пари. В тях можем да открием творчество, страст и упорит труд.

Ръчно изработените предмети показват усет към нестандартното, уникалното и различното. Затова всеки подарък от нашето ателие ще покаже лично отношение към хората, които цените. Освен това, творбите са направени със специално подбрани материали, с минимален риск за околната среда, и са плод на умения и талант.

АТЕЛИЕ БГ

Всичко това е гаранция за качество и уникалност. Ние споделяме с вас нестандартни идеи и добри решения, а всички вие подавате ръка на творчеството и таланта в България.

1. Кога, как и кой стартира бизнеса на АТЕЛИЕ БГ?

Автентичността в съврмието ни, когато повърхностното се превръща в норма, е особено важна. Автентичността е да имаш свой път на търсене и смелостта да го следваш. Сръчни български ръце под едно небе е идеята зад ателие бг. Идея концептуирана 2015 г. от няколко широки скроени хора, които обичат изкувството и страната ни.

Едно истинско ателие, в онлайн и физически формат, събирателна точка на някои от най-добрите автори на ръчно направени изделия в България.

Ателие.бг е страст и вдъхновение. Каталог на изяществото, въображението и креативността на сръчни български ръце. Пример за бягството от имитацията, тоест клишето, и пример за автентичност.

Създадено с много любов към българското. И към българските творци.

Платформата позволява да достигнат до повече клиенти и да се съсредоточат върху това, което могат най-добре, а именно да творят. Делегирайки маркетинговата стратегия и пласмент на нас.

Казвам се Радосвета Гюлева.

Психолог, Лицензиран Треньор по НЛП (Невро Лингвистично Програмиране), НЛП Практик и Мастер Практик; НЛП Коуч; Аромотерапевт; Сертифициран Ментор, Мотиватор и Коуч по продажби. Собственик на atelie.bg Доброволец в Анимус и EMPROVE (в защита на жените жертва на насилие). Участник в инициативата „Творци срещу насилието". Лауреат на редица литературни конкурси.

2. Как дойде решението за изграждане на по-сериозно онлайн присъствие?

Онлайн и офлайн продажбите са жизнената сила на един бизнес. Светът се дигитализира, обществото ни се глобализира. Хората са в интернет. И ако ние не сме там, губим огромна част от възможностите да се докоснем до тях и да докоснем душите им. За да видят произведенията на българските автори и да припознаят своите.

3. Кое ви дава вдъхновение за вашите продукти/подаръци?

В нашето ателие всичко е създадено от ръцете и сърцето на едни от най-талантливите майстори и артисти в България.

Художници, скулптури и занаятчии изработват за вас и хората, които обичате, най-желаните подаръци. Тук всичко е ръчно изработено и направено с много вдъхновение, отдаденост и емоция. И най-важното - с хъса и майсторлъка на доказани творци в своите области, хора, които отделят време и талант, за да създават нещо красиво всеки ден.

АТЕЛИЕ БГ

Мотивацията за нас е това. Има смисъл да вложим в българската креативност и да подкрепим български продукти и автори!

4. Кои дигитални канали работят най-добре за вашия бизнес?

Гугъл оптимизацията, работата с партньорска и афилиейт мрежа. Вложихме много и използваме и наш собствен софтуер.

5. Колко често реализирате нови продукти?

Експериментирате ли или всичко е базирано на прецизни проучвания?

Разбира се, базираме се на проучвания, за да пуснем нови продукти: бройки кликове, отворени изображения, запитвания от клиенти. Анкети сред потенциалните потребители. Реализирани продажби.

Но решенията за пускане на нови продукти вземаме и интуитивно. Когато човек знае посоката, в която се движи, лесно взема по-успешни решения.

6. Кажете името на една личност, на която се възхищавате и е ваш пример!

Райна Кабаиванска...

Ще я цитирам: "Човек има нужда от красота, а красотата - това е изкуството."... Човек има нужда от изкуство!

*Радосвета Гюлева, atelie.bg


АТЕЛИЕ БГ e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.