0

Н ова мода сред ски маниаците от София е да карат ски като в Дубай на закрито. Цената тръгва от 25 лв. и стига до хилядарка, показа проверка на „Телеграф“. В момента са много актуални и промоциите за закупуване на ски и екипировка, затова има специални условия за безлихвени кредити за тях, съобщиха търговци за „Телеграф“.

Топло

Закритата писта се намира в спортен център в столичния жк „Христо Смирненски“. Там градусите не падат под 18 и достигат до 22. Пистата е с 14-градусов наклон, височина от 9 метра и широчина от 5 метра. Може да карате с инструктор или сами със скорост 25 километра в час, което се усеща като 60 километра в планината. Подходяща е и за напреднали, и за начинаещи. За първи урок ще ви вземат 25 лв., няма значение дали сте дете или възрастен. 20 тренировки за 12 месеца са около 500 лв., а карта за една година излиза 1290 лв. За сноуборд таксата за първа тренировка е 30 лв., а за 1 час в група след първо посещение трябва да платите 40 лв. Има различни опции за пакети от тренировки на цени между 200 лв. и 1400 лв. за годишна карта. В момента се предлагат и ваучери от различни интернет сайтове за каране на ски на закрито. Сред офертите е парти на пистата за 283 лв., което включва напитки и инструктор, който да ви дава указания за зимния спорт. Ските и екипировката се осигуряват на място от спортния център безплатно.

Кредит

В момента има масови промоции за безлихвени кредити на екипировката и ските в много онлайн и физически магазини, обявиха търговци. Идеята е да платите ските на равни вноски в определен срок и тогава не ви се начислява никаква лихва. Някои кредитори предлагат такива заеми, ако ги платите за 3 до 5 месеца. Ако разсрочите плащането над 6 месеца или година, крайната стойност набъбва със 100-200 лв. Цените на ските тръгват от 300-400 лв. и минават 1000 лв., затова много хора предпочитат да си ги купят на изплащане, допълниха търговци. Същите условия важат и за купуването на шейни.