0

И ва Иванова се казва новият шеф на Държавен фонд земеделие.

Тя е известна като бивша манекенка. Представена е от земеделското министерство като магистър по "Право на Европейския съюз" от Софийския университет "Св. Климент Охридски", съвместно с Университета в Нанси.

Има и магистърска степен по "Международен бизнес" от Икономическия университет във Варна.

Иванова заема различни длъжности в Държавен Фонд "Земеделие"през последните 14 години.

Новият шеф на ДФЗ

 Новият шеф на ДФЗ
ДФЗ

Професионалният ѝ път в ДФЗ започва в дирекция "Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони" като експерт, като през 2015 г. израства в длъжността главен експерт.

През 2019 г. Иванова е повишена в началник отдел "Договориране по частни мерки", а две години по-късно оглавява дирекцията "Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони".

С решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" от 19 август 2022 г. Ива Иванова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресори Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020.

Междувременно Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" отпусна 295 милиона лева на стопаните по схемите за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна. 

Утвърден бе и финансов ресурс в размер до 16 милиона лева разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури.