0

У правляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е единственият кандидат, предложен от държавите членки за нов шеф на МВФ, съобщи Изпълнителният съвет на базираната във Вашингтон институция.

"Бордът на директорите ще продължи процеса на номиниране, като членовете на Борда ще проведат интервю с кандидата, г-жа Георгиева. Целта е процесът да бъде финализиран възможно най-скоро, до края на април", се казва в изявлението, информира NOVA.

Извънредна вест за Кристалина Георгиева! Ще остане ли начело на Международния валутен фонд?

Кристалина Иванова Георгиева е български икономист и преподавател, председател на Международния Валутен Фонд, бивш главен изпълнителен директор на Световната банка, бивш европейски комисар от България и специалист по въпросите на устойчивото развитие, вицепрезидент на Световната банка (от март 2008 до февруари 2010), член на съвета на настоятелите и доцент в катедра „Икономикс“ на Университета за национално и световно стопанство в София.

На 28 октомври 2016 г. Световната банка съобщава, че Кристалина Георгиева ще започне работа в банката като главен изпълнителен директор от 2 януари 2017 година.