0

К метове се хванаха за гушите, а общинският съвет се разцепи на две армии - едната за единия, другата за другия кмет.

Преди няколко дни, минералният плаж в Белово осъмна с транспарант с надпис "Плажът няма да работи. Кметът спря тока". 
Това създаде напрежение в града и допълнително нагнети отношенията между кметът на общината инж. Стойко Стефанов и председателят на общинския съвет Костадин Варев.  


Ситуацията е още по заплетена от факта, че комплексът "Топлата вода", който освен с плаж, разполага с ресторант  и с атракционни водни съоръжение, премина в ръцете на частна фирма и то по времето на последния кметски мандат на същия Костадин Варев, който в момента оглавява местния парламент, информира БНР.

На специална пресконференция кметът на  Белово Стойко Стефанов огласи причините за затварянето на плажа, а те са, че комисия, сформирана по искане на министерството на регионалното развитие, е установила 31 нарушения на начина на извършване на ремонтните дейности.

От своя страна, пловдивската фирма, собственик на обекта, обвини кмета на Белово в тенденциозен натиск и опит да се изземе бизнеса им.  

В писмо до Стойко Стефанов, новите собственици на плажа обясняват, че нямат строителни документи, тъй като, откакто притежават обекта не са извършвали никакви строителни или ремонтни дейности на плажа.

В момента ОбС в Белово е разделен на две - групата на кмета и групата на бившия кмет и настоящ председател на местния парламент.

По всичко личи, че казусът с комплекса "Топлата вода" в Белово ще се реши в съда.