0

- Как започнахте работа във Valival Digital Agency?

- Във Valival започнах работа преди 5 години, като първоначалната ми позиция беше клиентска поддръжка и бързо стигнах до позицията Ръководител Проекти. Работата ме грабна с динамиката си, изключително многото полезна информация и възможносста да бъда част от развитието и добрите резултати на нашите клиенти.

- Колко важна е визуалната комуникация за развитието на електронния магазин?

- В днешният динамичен свят, множеството различни устройства и изключително забързания живот на всички ни, “визуалната комуникация” трябва да е на много високо ниво. Да грабва вниманието, да успява бързо и правилно да предава посланията.

Valival Digital Agency

- Какви дигитални услуги бихте препоръчали на един стартиращ онлайн магазин?

- На първо място, трябва да бъде обърнато внимание на самия онлайн магазин, номенклатурата да е подредена добре, магазина да е лесен за използване, да работи бързо и да има всички необходими инструменти като куриери и плащания. Това е основата и събира бъдещите клиенти от всички други канали. След това трябва да се наблегне на развитие на самия бранд, да се стартират минимум 3 услуги - Facebook страница с реклама (или подобен канал в зависимост от таргет потребителите), Google реклама и SEO оптимизация. Разбира се много зависи от самия бизнес, какво се продава и за кого е подходящо.

- Защо е важно изготвянето на портфолио за онлайн бизнеса?

- Честно казано, аз не мисля, че за един Онлайн магазин е важно да има портфолио. Неговото портфолио са продуктите и може би отзивите от клиенти.

- Опишете идеалния онлайн магазин с три думи.

- Интуитивен, бърз и съдържателен

- Как се става “Звезда на електронната търговия”?

- С постоянство, иновация и много труд! Всичко друго е важно, но не и водещо.

* Димитър Арнаудов, Valival Digital Agency


Димитър Арнаудов e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.