0

Г невни журналисти и граждани нападнаха Путин с въпроси в упор защо изчезнаха яйцата от руския пазар, а там, където ги има, са на баснословни цени, информират руските медии.

КОКОШКИТЕ СПРЯХА ДА СНАСЯТ: Турците дават яйцата си на руснаците

Руският президент бе хванат натясно по време на годишната си пресконференция, на която той отговаря на питания на журналисти и граждани от цялата страна.

.

 .
kremlin.ru

Лавината от въпроси били по темата за галопиращите цени в страната. Ябълката на раздора "хора-власт" станаха прословутите яйца, чиито цени оставиха народа без омлет и го разгневиха.

Жителката на Краснодар Ирина Акопова директно моли президента „да се смили над пенсионерите“, визирайки горещата тема. Кокошият продукт е поскъпнал двойно от началото на годината, според Росстат. В някои региони една дузина яйца вече струва няколкостотин рубли.

„Не получаваме милиони пенсия, така че оправете нещата”, призовава Акопова. Путин се обясни на гневните потребители, запознавайки ги с разговора си с министъра на земеделието. Според последния всичко било наред.

По информация на руските медии, Путин се извинил за поскъпването на яйцата и признал, че има „провал в работата на правителството".

Разгневените граждани не оставят Путин да се отърве толкова лесно и продължават с атаките: „Г-н президент, кога истинската Русия ще бъде същата, каквато е по телевизията?“, беше зададен един въпрос , докато друг гласеше: „Защо вашата „реалност“ противоречи на нашата реалност, в която живеем?", "Бих искал да знам кога нашият президент ще обърне внимание на страната си? Нямаме образование, нямаме здравеопазване!".

Други граждани направо го призовават: "Не се кандидатирайте за нов мандат като президент!"

Путин не отговорил на нито едно от тези текстови съобщения, появили се на видеостената зад гърба му по време на пресконференцията, избегна и някои от острите въпроси относно войната в Украйна.