0

М аникюрът поскъпва с 5 лева от 1 май, козметици и фризьори вече вдигнаха цените, научи „Телеграф“. Така в едно от студията за разкрасяване услугата по оформяне и лакиране на ноктите на ръцете с гел лак вече ще е 40 лева вместо 35 лева. Увеличението се налага заради инфлацията и поскъпване на повечето стоки и услуги, обясниха управителите на салона.

Клиенти пък разкриха, че успяват да се разкрасят, но само като се доберат до намаления. Лакирането с обикновен лак пък от 25 лева става 30 лева. Цените обаче са за маникюр без допълнителни декорации. Така например от 40 на 45 лева вече ще плащате за френския с гел. За декорация на нокът цената варира между 1 и 2 лева в различните салони.

Педикюрът пък скача от 50 на 55 лева. Лакирането с гел лак преди пандемията масово се предлагаше за 20-25 лева. Това означава, че за три години цените са се вдигнали с 10-15 лева, или с над 60%. Само за оформяне и полиране на ноктите на ръцете, което обикновено е услуга, от която се възползват мъжете, цената скача от 20 на 25 лева.

Фризьор 

Фризьорите също са вдигнали цените. Мъжкото подстригване вече струва между 15 и 30 лева в зависимост от салона. Преди пандемията масово тази услуга се предлагаше срещу 10-20 лева. 10 лева пък взимат бръснари за оформяне на брада. Дамското подстригване със сешоар вече струва 40-50 лева, което е с 10-15 лева повече спрямо периода преди пандемията. Официалните прически за празници пък струват от 50 лева и нагоре. 

Услуги 

Увеличение има и при козметичните услуги. Още от април някои от студията за красота вдигнаха цените с 5 лева на всичките си услуги. Така например, ако премахването на космите от краката за дамите струваше 20 лв., сега вече е 25 лева. Обезкосмяването в интимната зона вече е 25 лева, което е увеличение с 10 лева спрямо цената на услугата през 2020 г. За премахване на окосмяването по цялото тяло таксата е от 60 лева и нагоре. 

Почистването на лицето и поставяне на маска вече се предлага на цени от 50 лева и нагоре. Различните терапии за кожата пък струват от 30 до 120 лева.