0

Д ва луксозни тристайни апартамента в Ямбол или Сливен могат да се купят на цената на коптор в столицата, показа проучване на „Телеграф“ в няколко брокерски агенции. „Няма голям интерес към жилищата в югоизточната част на България и затова и цените са по-ниски“ разказаха пред „Телеграф“ от агенция за недвижими имоти.

Оферти

Сред най-изгодните оферти са за обзаведен дизайнерски апартамент от 78 квадрата в Ямбол за 31 200 евро. Имотът се състои от кухня с тераса, спалня, детска стая, хол с балкон, коридор, отделен санитарен възел, както и мазе. Жилището е в отлично състояние с подобрения, а банята е след ремонт, рекламират брокери. Дограмата е сменена, стените са с тапети, а подовите настилки - с теракота и ламиниран паркет. Продава се в кухненски модул, спалня и бойлер, а покривът е след основен ремонт. Това е само едно от предложенията за изгодна покупка на семейно жилище в града. Цените на апартаментите вървят в този диапазон, допълниха агенти. За около 50 000 евро може да се купи и тристаен в Сливен. Двуетажна къща в града може да се намери и за 37 000 евро. Става дума за напълно обзаведени имоти, готови за нанасяне, изтъкнаха брокери.

Скъпо

За сравнение за подобни суми не може да се купи и едностайно таванско помещение или коптор в столицата. За таванско жилище със статут на студио от 73 квадрата, изцяло за ремонт, което не става за живеене, трябва да извадите 75 000 евро. Ако искате директно да се нанесете, може да купите таванско помещение само с една стая, в която има кухненски бокс и спалня, ремонтирана баня и малко антре. Имотът е от 33 квадрата и струва 80 000 евро. Брокери обясниха, че търсенето определя цените и затова до края на годината не се очаква поевтиняване на имотите в столицата. Експертите наблюдават още увеличаване на разликата между стойностите в жилищата в малките населени места и в големите градове София, Пловдив, Варна.