0

М агазините у нас са пълни с маркови нови дрехи от Великобритания, които търговците изкупуват на едро по 4 евро за килограм, научи „Телеграф“. Само за седмица са били изтъргувани над 3 тона конфекция от популярни брандове на подобни цени, показа справка в платформа за продажби на едро. След това стоката отива по витрините на бутиците и онлайн с 50 пъти надценка. Така ако тениска с къс ръкав им излезе 50 евроцента, след това ще я продадат за поне 50 лева.

Цени

Цените тръгват от 4 евро на килограм за дрехи от Великобритания. Наличности вече няма, тъй като офертата е била за чисто нова конфекция и интересът е бил голям. За сравнение облекла втора ръка на кило се пласират от Полша за 2,50 евро за килограм. На същия принцип в момента се предлагат и нови, неизползвани обувки на едро, но от Франция. Цената е 2,50 евро за килограм. Продажбата е на партиди от 32 палета, но без опаковъчен лист, обясняват търговци. Всичко идва с етикети и е брандирано, тъй като става дума за маркови обувки, допълват продавачите.

Аксесоари

На едро от чужбина нашите магазини зареждат и различни украшения. Разпродажба на нови европейски бижута - колиета, обеци, пръстени, гривни, висулки и други аксесоари - на намалени цени правят предприемачи от испански складове. Стойността е 8 евроцента на парче. Условието е да се купят поне 40 000 броя, като налични са 80 000. Така търговецът разчита да продаде цялата стока на два пъти. Обикновено условието е да не се пласират артикулите в държавата, от която са купени. В много от случаите става дума за изостанала или върната стока, която не се води втора употреба. В България масово онлайн магазините зареждат от европейските складове, като най-голям е интересът именно към дрехи и бижута. След като ги купят, ги пускат на минимум 50 пъти по-висока цена за крайния клиент.