0

1. Кога, как и кой стартира бизнеса на MEBELI.BG?

Mebeli.bg стартира дейността си на българският пазар през 2017 г. като част от Furniture1 групата. Макар и в този момент българските потребители да са все още скeптични да си купят диван „само по картинка“ именно това са първите поръчки.

Mebeli.bg

На старта има несигурност и трудности, които обаче са най-голямото предизвикателство за събирането на екип, който да осигури необходимото спокойствие на клиентите при онлайн пазаруването на мебели. Благодарение на положените усилия постепенно се присъединяват хората, които и до днес са част от екипа.

2. Каква е мисията на вашата компания?

Любим търговец, любим партньор, любим работодател. Що се отнася до опитите да бъдете любим търговец на дребно, приоритетът е доброто обслужване на клиентите, прозрачността и удобното/бързо пазаруване. Нашият екип търси дългосрочни решения, които биха повлияли положително на нашите клиенти и техните навици при пазаруване онлайн.

Mebeli.bg

3. Кои бяха най-големите предизвикателства, които срещнахте през годините?

Разбира се, в началото имаше възходи и падения, както във всеки бизнес, но имахме късмета да израснем в екип, на който винаги можем да разчитаме. Вероятно най-трудното беше изграждането на екип от служители , които да идват с желание на работа и вършат задълженията си с удоволствие.

Mebeli.bg

Учехме се от грешките си, използвахме натрупания опит от пазарите на други страни. Всичко това ни направи това, което сме днес, вярвайки, че Mebeli.bg е бъдещето на онлайн пазаруването на мебели в България.

4. Кое е вашето конкурентно предимство пред брандове във вашата ниша?

Ние вярваме, че конкурентно предимство се създава благодарение на инвестициите в клиентското изживяване, както и гладкото и ефективно движение на стоки и данни.

5.Какви цели си поставяте?

Най-важното за нас е да продължим да се усъвършенстваме, развиваме и растем, защото нашата главна мисия е да бъдем №1 онлайн магазин за мебели на българския пазар. Вярваме, че това ще се случи благодарение на лоялността на нашите клиенти, както и на нашата всеобща упоритост и стремеж да постигаме високи резултати.

6. Как бихте завършили изречението: Да се прави онлайн бизнес в България си струва защото...?

…да бъдеш част от новата ера на пазаруване е вълнуващо! Удовлетворяващо е да знаеш, че лесно можеш да достигнеш до повече хора, да дадеш на клиентите си по-голям и модерен избор и да усещаш техните настроения. Това дава шанс да насочиш погледа си към нови идеи, да имаш желанието да се развиваш и смело да вярваш, че нещата се случват.


Mebeli.bg e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.