0

П резидентът на Франция Еманюел Макрон направи неочаквана реклама на морската столица на България. Той промотира Варна в социалните мрежи като топдестинация за туризъм. В своя "лента" в Инстаграм за културното и историческо богатство на Европа държавният глава на „петлите“ започва обиколката си из Стария континент с кадри именно от родната перла на Черно море.

Сравнения

Морският град е нареден в едно видео заедно с Рим, Залцбург, Сплит и испанската Андалусия, последвани от ред други топтуристически дестинации на Стария континент.

„Когато президентът на Франция ви дава съвети за пътуване... просто го послушайте! Европа започва от Варна!", коментира заместник-кметът по образованието и културата на морската столица Павел Попов.

„Телеграф“ припомня,че Еманюел Макрон заедно с неговата съпруга Бриджит посетиха Варна на 24 август 2017 година. В морската столица Макрон разговаря в резиденция „Евксиноград“ с президента Румен Радев и тогавашния премиер Бойко Борисов.

Връзки

Именно французи бяха първите за сезона туристи, пристигнали на летище Варна тази година от Париж в Деня на авиацията – 12 април. Директната въздушна връзка с френската столица е всеки петък до септември и се поддържа от Transavia France. През април от варненското летище бяха подновени и нискотарифните полети на Volotea до Нант и Лил.

Автор: Любомир Славов