0

О ператори на рентгени за багаж са сред позициите, за които летище София ще ухажва бъдещи служители на кариерно изложение днес и утре.

Позициите са както за начинаещи служители, които тепърва ще бъдат обучавани, така и за хора с опит, които дори могат да заемат мениджърска длъжност. Заплатите са от 1500 лв. до 2000 лв. според опита.

Операторите на рентген за багаж са сред търсените позиции

 Операторите на рентген за багаж са сред търсените позиции
iSTOCK

Търсене

Кариерното шоу ще обедини усилията на редица различни работодатели с адрес на летището. На първо място сред тях е самият концесионер на аерогарата, който е и наземен оператор. От „Софкънект“ търсят айти инженери, проектни мениджъри, както и товарачи на багаж.

Наземните оператори „Голдер Хендлинг“ и „Суиспорт“ пък дирят оператори на летищен контролен център и рамп агенти – служители, които отговарят за регулиране на движението на самолетите на земята и които организират работата на останалите служби около обслужването на самолетите – кетъринг, багаж, гориво, пътническа стълба и др. Търсят се и служители за работа на чек-ин гишетата.

Позиции

На изложението ще са и от Ръководство „Въздушно движение“, които са в поредна кампания за набиране на ръководител полети. Кандидатите може да са без опит, а РВД се грижи за обучението им. „Луфтханза Техник“ от своя щанд на изложението ще привличат инженери и механици за своите халета, в които поддържат и ремонтират самолетите на редица авиокомпании.

Бъдещи служители ще примамват и от „Дюфри“ - най-голямата компания за безмитни и летищни търговски обекти по света, която вече е и на столичното летище. Те ще търсят продавач-консултанти, необходими за бъдещото разширяване на обекта им на Терминал 2 - излитащи.

Плановете за там са търговската зона да бъде увеличена до близо 2000 м2 и да бъде разположена така, че пътниците задължително да минават през нея на път към самолета.