0

Н ародът пак пощуря да посреща Възкресение и Гергьовден по светите места на Йордания.  Още в началото на март всички екскурзии дотам, включително и за 5 май, бяха продадени, установи проверка на „Телеграф“. Според експерти след бума от желаещи да извървят пътя на Мойсей през каменната Петра, пустинята Вади Рум и Мъртво море цените на воаяжа са скочили поне с една трета от миналата пролет. Според други заради войната има малко фирми, които предлагат пътувания. Източници на „Телеграф“ коментираха, че могат да заминат в края на март само тези, които са купили екскурзията в края на декември. „Нямам информация някой да е спрял пътуванията за Йордания. Това е безопасна страна за туристи, както и Египет. Всички екскурзии за там са продадени“, увери Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.    

Припомняме, че миналата година десетки хиляди тръгнаха към Йордания и Израел за Възкресение. Организираните пътувания до Йордания продължиха и през есента въпреки започналата война.

Тасос 

Друга топдестинация на база офертите в интернет за Великден се очертава Гърция и остров Тасос. За Изумрудения остров се предлагат почивки за около 400 лв. на човек с три нощувки с ол инклузив в четиризвездни хотели и курортни селища. Някои от тях включват пътувания до важни православни места, както и тържествени обеди с агнешко и гръцки козунак. Има и по-евтини оферти със закуска и вечеря, но е необходим собствен транспорт. Така празничните почивки на семейство с малки деца може да излезе за всички най-много 1200 лв. с джобните. 

Белчин баня 

Най-скъпите предложения за Великден в българските СПА курорти отново са в Белчин баня и Велинград, показва проверка на „Телеграф“. В Белчин баня петзвездният СПА лукс с пет нощувки със закуски и един празничен обяд за Великден в апартамент излиза 2300 лева. Луксът във Велинград в петзвезден хотел за три нощи със закуски и вечери на човек излиза 1200 лв. 

За сметка на това по българското море в курорта Св.св. Константин и Елена по Възкресение срещу 110 лв. на човек на ден се полага ултра ол инклузив и руйно вино на корем от местна изба.