0

Л уксозен джип „Тойота Ланд Крузер 200“ е сложила на тезгяха Националната агенция за приходите.

Началната цена, от която ще тръгне наддаването, е определена на 76 000 лева. За сравнение, в порталите за продажби на автомобили цената на такава машина, произведена през 2015 г., стига до 100 000 лева.

Търгът с тайно наддаване се провежда в Териториалната дирекция на НАП във Варна. За участие трябва да се плати депозит от 15 200 лева.

Друго атрактивно предложение на варненското поделение на приходната агенция е за лек автомобил БМВ, модел 530, за който наддаването тръгва от 10 000 лева. Машината е с мощност 160 киловата и е произведена през 2003 г.

Луксозният джип е обявен за 76 000 лв.

 Луксозният джип е обявен за 76 000 лв.
НАП

В храстите

Някои от автомобилите, които НАП предлага за продажба, обаче не са в много атрактивно състояние. Такъв е случаят например с „Опел Астра“ с липсващо задно стъкло и в неизвестно техническо състояние, без документи и ключове. От снимките се вижда, че автомобилът е бил зарязан в храсталаците и вече почти не се вижда, завладян от диви къпини. Очевидно е, че возилото става само за скрап, което обяснява и ниската му първоначална цена от едва 485 лв.

Комплекс

НАП провежда и друг интересен търг – за цял хотел с ресторанти, плувен басейн, складове и дори параклис край село Върбица, област Хасково. Цялата група недвижими имоти е обявена на първоначална цена от 553 668 лева и 50 ст. От обявата става ясно, че в обекта има много подобрения – цветарници, лятна градина с водно огледало и беседка и т.н. Очевидно обаче към комплекса няма голям интерес, защото той е обявен за продан за трети път.

В хотелския комплекс е изграден дори параклис.

 В хотелския комплекс е изграден дори параклис.
НАП