0

Р азпродават се част то имотите на покойния шеф на частната армия „Вагнер“, някои от които се появиха на сайта Cyan.

Нов купувач търси база за отдих на брега на Черно море. Тя е обявена на търг за 150 милиона рубли (3 000 000 лева).

На тезгяха са още завод за преработка на храни и парцел на „Рубльовка“. Това е комплекс от елитни селища (Барвиха, Раздори, Жуковка, Усовка, Горки), разположен на 10 км западно от Москва, дом на политици, олигарси, генерали, знаменитости и дори на някои не само духовно богати представители на Руската православна църква. "Рубльовка" е неофициално наименование, така че няма да го намерите на никоя карта.

Продава се и свръхскъпа историческа сграда в две части А и Б в Санкт Петербург. Общата им площ е 2,1 хиляди квадратни метра. Първият обект ( Б) е триетажна сграда, построена през 1870 г. Втората (А) е четириетажна сграда, построена през 1917 г. Цената на ансамбъла от две къщи е 380 милиона рубли (7,5 мил. лева) (или 3,5 хил. лв на квадрат). В обявата пише още: „Има проект за преустройство в хотел. Подходящо и за апартаменти.” Както отбелязва брокерът на имота, и двете сгради се притежават без дългове и тежести.

rbc.ru

Телеграм каналът VChK-OGPU публикува снимка на завещанието, оставено от Евгений Пригожин.

В документа се казва, че всички активи се прехвърлят на разпореждане на наследника на бизнесмена - Павел Пригожин.

На свой ред той се задължава да издържа останалата част от семейството - майката Любов Пригожина, сестрите Вероника и Полина и баба Виолета Кировна. Павел трябва да осигури на близките си достойно съществуване, както пише в завещанието му.

Пригожин-младши се съгласи с условията и влезе в наследството. В документа се посочва още, че майката на загиналия ще получи 10% от наследството.

Официалната съпруга на Евгений Пригожин няма право на нищо по завещанието.

Според източника, преди смъртта на бизнесмена, той е прехвърлил три предприятия на законната си съпруга: Музея на шоколада в Санкт Петербург, Eliseev Merchants Store LLC и компанията Agat.

Двойката не е прекратила официално връзката си, но както казва източникът, не живеят заедно от няколко години.

Любов Пригожина не беше видяна на погребението Пригожин.

Веднъж съпругата на двойника на Пригожин, Ирина Красавина, беше сбъркана с нея. Също така стана известно, че вдовицата е върнала моминското си име - Кряжева.

Както се казва, това се дължи на санкциите, които Западът наложи собстевника на „Вагнер“.

Интерес представлява дългът, който уж виси на Министерството на отбраната към Конкорд. Павел Пригожин назовава сумата - 75-80 милиарда рубли.

Недвижим имот

Павел наследява градска къща и земя в село Лахта.

Telegram "Krasnodar.Teletype" обяви продажбата на двуетажната къща на Пригожин в Геленджик с басейни, кей и хеликоптерна площадка, която се продава за 150 милиона рубли.

kurer-sreda.ru

Общата площ на имота е 1200 кв.м. Има слухове, че къщата е била използвана като място за рехабилитация на бойци от ЧВК Вагнер.

Информацията беше потвърдена на сайта Cian. Къщата се продава като база за отдих на брега на Черно море.

Заедно с апартаменти с обща площ от 7 хектара, юридическо лице се продава по договор за наем за 49 години. На територията има пет къщи със сауна и басейн.

Имотът в С.Петербург

С Пригожин се свързва и историческата сграда Trezzini House, разположени на “Университетска” в Санкт Петербург. Журналистите я наричат „офисът на Пригожин“. В същото време семейството на предприемача и самият бизнесмен не са съсобственици на компаниите, които управляват хотела.

Днес, по данни на SPARK, синът му Павел Пригожин има 8 компании. Сред тях са Lakhta Plaza, Lakhta Park, Concord M. 99% от компанията RTG Development принадлежат на Lakhta Plaza LLC.

В двумесечен срок кредиторите могат да предявят вземанията си във връзка с ликвидацията на дружеството.