0

П о 4 стотака искат парти агенции за купон за Хелоуин в края на октомври, показа проучване на „Телеграф“. Мераклии да отбележат празника на Вси Светии и да се маскират са не само децата, но и възрастните. Затова търсени са не само маски и костюми за малчугани, а и за техните родители, разказаха търговци пред „Телеграф“.

Цени

Цената е 320 лв. за 120 минути, ако искате още един аниматор, трябва да доплатите 60 лв., а за пинята - 40 лв. Така с всички екстри купонът за Вси Светии излиза точно 400 лв. 
Ако искате да ви излезе по-тънко, може да наемете аниматор за по-малко време. За 90 минути цената пада на 290 лв. Партито включва участие на DJ, аниматор, реквизит за игрите, тематична украса, както и бонбони като подарък за всички. За машина за сняг трябва да се бръкнете с още 50 лв., а за шоколадов фонтан - 60 лв. 

Маски

Тази година маските за Хелоуин се търсят отсега и затова в много магазини вече са заредили различни видове. Най-евтините тръгват от 5 лв. Популярни сред децата са маски на Спайдърмен, на вампири с окървавени зъби, на страшни клоуни, наподобяващи героя от филма „То“. Солени излизат целите костюми, като цената на някои минава 70 лв. Сред детските се купуват на принцеси, вещици и герои от приказки и филми, сред които Елза от „Замръзналото кралство“, злата фея от „Спящата красавица“, Хълк, Капитан Америка, Батман и др. Сред най-търсените за възрастни са тези на семейство Адамс, разказаха продавачи. За да се облечете като Мортиша, ще ви трябват 80 лв., а като чичо Фестър - 90 лв.

От няколко години тръгна мода за маскиране и на домашните любимци. Предлагат се различни костюми за кучета, сред които одежди на Снежанка за четириного с цена от 70 лв., на Дарт Вейдър също за 70 лв. Повечето са подходящи за малки породи. По-евтино излиза да маскирате животинката като булка, като цената е 40 лв.