0

Т уристи от Румъния напълниха Балчик, както и хотелите по Северното Черноморие. Гостите са направили резервации за великденските празници. Има и такива, които ще останат у нас цяла седмица и са пристигнали още в понеделник, обясниха хотелиери. 

В Балчик, Албена и Варна са дошли и много българи от вътрешността на страната, които са предпочели да празнуват на родното Черноморие. 

Гости 

Около 2000 души са направили резервации за великденските празници с престой в хотелите край морето в Добричка област за по два или три дни. Гостите са основно румънци и българи, отчитат от Регионалната браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. „Предвидили сме празнична вечеря с традиционното агнешко като акцент на великденското меню“, коментира председателят на асоциацията Димитър Димитров. 

Изненади 

За туристите са предвидени различни изненади, които допълнително да разнообразят почивката им. Сред гостите в Балчик най-атрактивната част е свързана с посещения на забележителности в района, сред които Дворецът в Балчик, нос Калиакра и др. В града вече има достатъчно отворени хотели и ресторанти по крайбрежието. В момента е в ход интензивна подготовка на хотелите за предстоящия летен сезон. В по-голямата част от базите все още текат частични ремонтни дейности. Хотелиерите са категорични, че записванията за летния сезон на 2023 г. вървят много добре. Вече има и не малко ранни записвания.