0

 

Конгресът на Винената партия, който се проведе в събота вечерта в заведение в Симитли, затвърди една важна тенденция - партийните редици се увеличават непрекъснато.

В организацията не знаят що е отлив на членска маса. От година на година хората в нея са все повече.

Никой не напуска винената партия

„Приехме 11 нови членове на нашата партия. От тях четири са жени. Прави впечатление, че град като Пловдив вече има сериозно представителство при нас. Снощи на конгреса приехме четирима млади пловдивчани. Така че истината е не само във виното, а и в уникалната ни Винена партия“, заяви несменяемият лидер Иван Лулейски, който е на този пост вече 27 години.

Авторът

Десетки членове на партията за пореден път демонстрираха нагледно, че стоят далече от политиката и близо до виното. Те са носители на българската духовност, които съхраняват българщината и никога не нарушават патриотичните си принципи.

Конгресът започна с посрещане на знамената на партията, на България и на Европейския съюз. След това свещеници осветиха младите вина. По-късно специална комисия оцени питиетата в трите категории – розе, бяло и червено вино, и награди с дипломи най-добрите производители на еликсира.

Вечерта на конгреса бе не само пивка, но и танцувална - виното така и не свърши, както и тежките народни хора.