0

Н ова Броудкастинг Груп обяви назначаването на Десислава Проева за директор „Стратегически партньорства и бизнес развитие“, считано от днес (6 ноември 2023 година). Тя ще отговаря за развитието на нови специални проекти на водещата медийна компания и разширяване на пазарното й присъствие в нови бизнес направления.

С повече от 20 години професионален опит в медиите и комуникациите, Десислава Проева е призната със своя стратегически подход и налагането на редица иновации. Тя активно се включва в множество международни обучения и събития в областта на лидерството, изкуствения интелект, дигитализацията, медиите и др.

„Уверена съм, че способността на Десислава да постига значими резултати за бизнеси от всякакъв мащаб, ще допринесе за затвърждаването на лидерските ни позиции като иноватор. Стремежът й за растеж и финансови постижения в предизвикателни условия съвпада с корпоративната ни философия да диктуваме тенденциите и да бъдем двигателя на промените на медийния пазар в България“ – заяви главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.

Преди да се присъедини към екипа на Нова Броудкастинг Груп, Десислава Проева е работила за конкурентната медийна компания над 15 години, където е отговаряла за монетизацията на широко портфолио от телевизионни и радио канали, цифрови платформи и стратегически партньорства. Многократно е била член на журито на Effie Awards Europe и Effie Bulgaria.

Завършила е университета на Саарланд, Германия, където придобива магистърска степен по бизнес администрация с фокус информационни системи и контролинг.