0

Н овите локомотиви „Сименс“ на държавните железници потънаха в прах и мръсотия. За това сигнализираха пътници в социалните мрежи. 

На снимките, направени на гара Шумен, се вижда един от локомотивите „Сименс Смартрон“ на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД начело на влак по линията София-Варна. Силно впечатление прави дебелият слой прах по корпуса на модерната машина. Количеството насъбрана мръсотия личи на фона на излъсканите части, по които са изписани регистрационният номер на локомотива и друга важна техническа информация.

Лъскане

Цялостното миене на локомотивите „Смартрон“ в България се извършва единствено в Локомотивно депо-София, съобщиха за „Телеграф“ източници от БДЖ. Според информацията локомотивите по принцип се мият всеки път при извършване на плановите ревизии. Дали дадена машина ще бъде измита във „влакомивката“ в София зависи много и от това дали атмосферните условия са подходящи, научи „Телеграф“. Преведено директно това означава, че през зимните месеци локомотивите се мият по-рядко. Причината е, че съоръженията в депото на БДЖ в София са морално остарели и не позволяват качествено измиване при ниски температури.